Tips og anbefalninger

Kort om korsetter

I dag er vi så heldige, at vi har nærmest uendelig med valg for hvordan vi vil kle oss. Likevel er det en gammel klassiker som synes å aldri gå av moten, nemlig korsettet.

Antikk reklame for korsetter, fra 1871:

Nå er jeg veldig glad for at det ikke forventes av meg at jeg skal gå med dette historiske plagget hver dag, men spesielle anledninger blir liksom litt ekstra spesielle med et korsett om livet.

Korsett fra Manillusion, 2012:

Det finnes mange typer korsetter å velge mellom, og både pris og kvalitet kan være veldig varierende.

En ting som kan si mye om kvaliteten på plagget, er spilene. Hvis du er usikker på hva spiler er, kan du lese mer om spiler her, eller se på illustrasjonen under.  
 

 

Spilene er de hvite linjene som går nedover.

 

Stålspiler = høy kvalitet

Plastspiler = lav kvalitet

 

Korsetter med stålspiler:

  • Koster mer
  • Former kroppen og gir smal midje
  • Rett holdning
  • Mindre bevegelighet
  • Høy  kvalitet, varer år etter år

 

Korsetter med plastspiler:

  • Billige (fra ca. 100 kr på ebay)
  • Mer behagelige
  • Mindre evne til å forme kroppen 
  • Plastspilene bøyer seg etter hvert

 

Det finnes ogå noe som heter chemise, som ikke har noen spiler i det hele tatt, men som likevel kan ligne et korsett.

Som nevnt er det mulig å finne ganske billige korsetter på ebay, og selv om de ikke er av så god kvalitet, kan de se ganske fine ut. 

Et sted du kan finne korsetter av høy kvalitet er Manillusion, som har nettbutikk på manillusion.no, og som ellers er å finne på Grünerløkka i Oslo.

Manillusion - Alt i retro og alternativ fashion - Klær, sko, smykker og tilbehør

Jeg kjøpte en nydelig underbust (et korsett som begynner under bysten) der for noen år siden og jeg elsker det! De som jobbet der var veldig flinke og hjelpsomme, og tipset meg om at jeg ikke burde låne det bort, siden det former seg etter kroppen. De sa også at jeg ikke burde få i meg for mye alkohol mens jeg har det på - da kan man visst bli ganske dårlig når man tar det av igjen.

Bilde fra 2009, i underbust fra Manillusion. Kostet mellom 2000-2500 kr.

 

Selv om underbusten sikkert er det dyreste klesplagget jeg eier, så er jeg strålende fornøyd. Det er fortsatt like fint som da jeg kjøpte det, og jeg husker fortsatt gledeshylet som slapp ut av meg da jeg tok det med hjem. Jeg tror det var et godt valg å gå for et som var ganske enkelt og svart, slik at det passer til det meste. Senere har jeg også kjøpt noen billige korsetter fra ebay, for å variere litt med mønster og farger. 

 

Her er en video fra Manillusion som viser hvordan man tar på, og snører sammen et korsett:

Ansiktsmaske: Tomat og honning

 

Denne ansiktsmasken er både billig og enkel å lage selv. I tillegg er den helt naturlig, og det tok ikke mer enn 5 minutter å lage den.

 

 

De eneste ingrediensene er:

1 tomat (medium størrelse)

1 ss honning

 

Jeg hadde ikke vanlig tomat, så jeg brukte 5 cherrytomater i stede, zero problemo.

 

Fremgangsmåte:

Del tomatene opp i biter, og ha dem i en blender. (Det går sikkert fint å mose dem selv også.)

Hell tomatmassen i en kopp e.l, og rør i honningen.

Ferdig!

Klatt ansiktsmasken i ansiktet, men pass på å unngå området rundt øynene. La den sitte i 15 min, før du skyller av med vann.

 Jeg tok ikke bilde mens jeg hadde på ansiktsmasken, for det var ikke pent for å si det sånn, men huden kjennes i det minste veldig frisk og ren ut.


En enda enklere ansiktsmaske finner du her: Enkel ansiktsmaske

Welcome 2 My Nightmare

Satser på å få denne godbiten hjem asap!

 
 

L.A. Guns - Rip and Tear

Enkel, billig og naturlig ansiktsmaske

Ingredienser: Honning!

Vask ansiktet med varmt vann (dog ikke for varmt!) og smør på honning. La honningen virke i 30 min, før du skyller av med varmt vann. Avslutt med kaldt vann i ansiktet for å lukke porene.Såre enkelt!

Kom over denne "oppskriften" på feelings.no. Det er flere spennende oppskrifter på siden, men dette er den eneste jeg har prøvd enda. Synes huden ble veldig myk etterpå, pluss at den luktet godt.

Bilde: nattavut

Musikk: Crashdiet - Queen Obscene

 

I morgen kveld spiller det svenske bandet Crashdiet på Jevnaker (et sted mellom Gardermoen og Oslo), og i den anledning vil jeg legge ut sangen Queen Obscene (69 Shots). Sangen er fra debut albumet Rest in Sleeze, og synges av tidligere vokalist, frontmann og grunnlegger, Dave Lepard, som gikk bort i 2006 (hvil i fred).

Dame de Coeur

Bak denne bloggen sitter en liten frøken på 22 år, som er halvt fransk, halvt sunnmøring, og heter så mye som Annabelle.

Introduksjon: Om Dame de Coeur

bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategorier

Arkiv

hits