Hverdag

Vår?

Et sikkert tegn på at det går mot lysere, og ikke minst,  varmere tider, er at jeg begynner å blogge igjen. Rart hvordan blogglysten øker i takt med håpet om vår...

Dette er tredje gangen i år jeg hilser den nye årstiden velkommen, men jeg krysser fingrene for at våren biter seg fast denne gangen!

For å feire at jeg endelig kunne droppe vinterjakka for noe lettere, tok jeg en herlig liten park-tur ut i sollyset. Det hendige lille digitalkameraet mitt til 308 NOK ble også med.

Krokus: Enda et vårtegn, hurra!

Denne tapre lille optimisten som trosser snøen fortjener å hedres litt...

Litt utsikt.

Stiilig.

Etter å ha inspisert parkens sitte-fasiliteter, ser jeg for meg å tilbringe noen fine små stunder på denne benken.

Vintage bøker + glasskuppel

I går var jeg innom noen av Ålesunds brukt- og antikvitets butikker, og helt i min egen verden fant jeg den ene gamle skatten etter den andre...Det var for det meste gamle bøker jeg så på, og etter nøye vurdering av hva jeg hadde plass til og hvor mye jeg kunne bære, er dette noen av sakene som ble med hjem:

Den øverste boken er fra 1888 og har noen nydelige utsmykninger, mens den under er fra 1904 med flotte illustrasjoner.

Nederst ligger 3 stk. vintage bøker med H. C. Andersens eventyr.  Jeg klarer ikke å finne ut når den ble utgitt, men tipper det kan ha vært et sted rundt 1930...ikke at jeg har peiling altså! 

Bøkene inneholder vakre illustrasjoner av Vilhelm Perdersen, Lorentz Frølich, Carl Larsson, Stefan Viggo Pedersen og Isidor Törnblom, så nå er jeg blitt den stolte eier av flotte eksemplarer av illustrasjonene fra Den lille havfrue, som jeg la ut i et tidligere innlegg.

Det var ikke bare bøker som ble med meg hjem. En turist hadde forvillet seg inn på arbeidsrommet til hun som jobbet i butikken, og der inne fikk jeg et glimt av denne flotte glasskuppelen, gjemt helt innerst i et hjørne,  bak i en hylle. Den har visst stått over en klokke en gang i tiden... Jeg har lett etter en slik siden jeg fant denne illustrasjonen av en såkalt "Wardian Case", så nå er jeg ett skritt nærmere til å ha min egen. Jippi!

Kjøpte også noen bøker om kunst + en bok om Norge på 1800-tallet, men batteriet på kamera ble dessverre tomt før jeg fikk tatt bilder. Det kommer nok noen bilder av sistnevnte på bloggen likevel, for jeg skriver et lite innlegg om moten i Norge på 1800-tallet, så da er det bare å vente i spenning...

Frankrike: Bildedryss

Kø på Gardermoen...Det gikk heldigvis fort:

Størrelse har ikke noe å si?

Mitt kjære søskenbarn, Line, og pappa etter en lang dag i sola:

Pappa tok oss med til en flott innsjø:

Skulle nok vært flinkere til å ta bilder, som vanlig, men kommer til å legge ut noen flere fra et slott vi var på!

Her er jeg på en kort visitt hos farfar, rett før vi måtte skynde oss til flyplassen:

À tout à l'heure!

Frankrike rett rundt hjørnet

I morgen er dagen da jeg tar fatt på den store reisen til Frankrike! I alt ni dager skal jeg vimse rundt i den store vide verden, nede i Sør-Frankrike, og for å si det som det er, så begynner jeg å få en smule panikk!

Klær skal vaskes og ting skal pakkes. Og diverse saker og ting må absolutt IKKE glemmes! Og hva gjør jeg? Jo, jeg sitter foran skjermen og leter etter gamle illustrasjoner til bloggen.

AVOID-AVOID-AVOID.

Se så søt: 

 

Bilde fra en annen episk reise:Her skulle jeg finne veien fra Oslo S til Lillestrøm, og av helt selvsagte grunner endte jeg opp på Grorud.

Hvordan skal dette gå? 

 ...to be continiued.

Makroner aka mmmakroner...

 

Makroner à la Caroline, Siri, Lillebell og Line :)

 Good times!

Det er noe muffins...

 

 

I går hadde jeg lyst på noe godt å sette tennene i, men hadde ikke lyst å bruke lang tid på å lage noe eller å kjøpe noe ferdig (les: kjedelig) fra butikken, så da ble løsningen Regals Jordbær Cupcakes.

 Å lage muffins-røren var veldig fort gjort. Det eneste jeg gjorde var å tilsette 1 dl vann til muffinsblandingen i pakken, og så klart røre litt. De små rakkerne var i ovnen i løpet av 5 puslete minutter. På pakken stod det at de skulle stå i ovnen 15-20 minutter, og ubesluttsom som jeg er fikk muffinsene godgjøre seg 17 min før jeg tok de ut. Var veldig imponert over hvor mye de hadde hevet seg, men dessverre sank de igjen, så gleden varte dog ikke lenge.


Etter at muffinsene (sier muffins fordi de sank såpass mye...) hadde kjølnet var det tid for del 2 av dette intrikate prosjektet: Toppingfyll.


Jeg satte all min lit til at rosa, kvalmende topping skulle gjøre mine innsunkne muffins om til svulmende cupcakes. Slik skulle det dessverre ikke gå. Smøret gjorde den rosa toppingen mer oransje-aktig, så jeg hadde i litt lilla konditorfarge. Så langt, så bra. Katastrofen derimot, skyldtes nok at jeg tilsatte ca. 4 ss kremost til blandingen. I utgangspunktet skulle toppingen bare bestå av pakkens Toppingmix, 2-3 ss vann og 50 gr smør. Etter min smak ble dette faktisk litt for søtt, og så prøvde jeg altså å justere med litt kremost. Dette eksperimentet førte til at toppingen ble altfor rennende, men smaken derimot? Mmmye bedre!

 Alt i alt så ble det kanskje ikke cupcakes på meg, men jeg endte opp med noen veldig gode muffins i stedet! Selve muffinskakene var faktisk blant de bedre jeg har smakt, så jeg ser ikke bort ifra at jeg kommer til å gjøre et nytt forsøk. I så fall kommer jeg til å bytte ut  halvparten av smøret med kremost.

Dame de Coeur

Bak denne bloggen sitter en liten frøken på 22 år, som er halvt fransk, halvt sunnmøring, og heter så mye som Annabelle.

Introduksjon: Om Dame de Coeur

bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategorier

Arkiv

hits